onsdag 16 augusti 2017

Lite grann sådär från ovan


Jag är så glad över den lilla trädgårdsplätten vi har till vår lägenhet. Att ha 64 kvadratmetrar som är våra där vi har våra rabatter, vårt äppleträd, våra möbler och vår grill - det är verkligen lyxigt när man bor mitt inne i stan och det fyller mitt behov att ha trädgård och få peta lite i jorden emellanåt.

Ibland behöver man dock bara få lite luft och orkar kanske inte ta sig nerför alla trapporna och släpa ut alla dynor om man bara har en stund över för en kopp te och några varv på stickningen. Det är då det är så skönt att ha en balkong dit man bara kan galoppera ut en stund i stundens invigelse. Okej, man galopperar kanske inte så långt för balkongen är liten och trång, men det finns stolar, det finns ett litet bord, det finns pelargoner och utsikt och vad mer kan man begära? Man kan sitta där och se tornflygarna göra luftakrobatik över innergården, eller höra duvorna stånka sig fram genom luften, flapp-flapp-flapp. Alltså, hur kan duvor flyga med den kroppsformen och farten? Jag är inte så imponerad av duvor, faktiskt.

Häromdagen blev jag dock vettskrämd av en duva. Ja det låter konstigt, hur kan en macho Huligan- och Loppamatte låta sig skrämmas av en duva, typ?! Man baxnar. Men när man sitter där i allsköns ro med maken och tittar ut över skymningen och pratar och har det bra, och det plötsligt dyker upp en flappande duva precis framför nyllet på en (ja balkongen är liten), som kommer nedifrån och nog tänkte sig att placera sin feta rumpa på vårt balkongräcke, ja jag skrek jag iiihhhh när duvan plötsligt materialiserade sig ovanför balkongskyddet. Duvan blev lika rädd och försvann snabbt som attan, förmodligen hem för att berätta för de andra duvorna om den scary tant som satt där och pep på en balkong.

Men när man inte har skrämmande duvupplevelser så är jag så glad för vår lilla balkong. Planerna är att så småningom få gjort nya och större balkonger och det blir fint. Men tills dess får man klämma in sig med skohorn och sedan sitta där och titta ut över hustaken med sitt te och sin stickning. Ibland uppgraderar man konceptet och tar sig ett glas vin och lite choklad och det funkar också fint.

2 kommentarer :

  1. Bilden på Mark och Indy - den är helt underbar! Ja de andra med förstås. Men man ser vilket djupt samtal de båda hamnat i. Kanske om kräftätande?! kram från Syrra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag undrar om inte den här kommentaren hamnade lite fel :-)
      Gillar också bilden på Mark och Indy!
      kram

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.