torsdag 20 juli 2017

Återseenden

Idag har det varit dags att återse två fantastiska damer; det finns inte minsta lilla bildbevis för när man har så fullt upp med att prata och gulla så händer det att man glömmer bort sånt trots att det såklart borde ha förevigats på bloggen.

Men man kan ju helt enkelt beskriva dessa damer; den ena är liksom lite mer raggig och rödblondrufsig uppepå och mörkbrun vid midjan och de orakade benen som är fyra till antalet, och hon tillbringade mer tid i luften än på dessa ben när jag hämtade hem henne från hundpensionatet idag. Lilla Loppan! Nu är familjen förenad igen. Även om det kan vara skönt att slippa de där sista kvällspromenaderna och att kunna dra sig en liten stund extra innan man knallar ut på morgonpromenad så är det ändå tomt hemma utan någon som sladdar runt hörnorna och kastar leksaker på en i förhoppning om att man nog vill ha dragkamp? Väl?

Den andra damen har bara två ben, är inte det minsta raggig utan har lång mörkbrun hästsvans och fantastiskt vackra mörkbruna ögon. Hon heter Frida, och vi träffades förra sommaren när hon var och tittade på vårt bibliotek. Vi skulle träffas över en lunch på Klostergatans Vin & Delikatess och där tillbringade vi två timmar med att prata om allt från medeltidsarkeologi (ja det var maken som liksom halkade in på ett bananskal i diskussionerna), livsplanering, hudvård, krämer, böcker och film och vikten av att ha ett fuck-off-kapital samt bröllopsplanering. Det är inte jag som ska gifta mig, kanske jag ska poängtera, jag är så synnerligen nöjd med den make jag har - vem annars skulle ge mig så himla mycket märkligheter att blogga om?

Det är Frida som serverar politik, boktips och som fått mig att äntligen, vid denna aktningsvärda ålder, börja använda lite hudvårdskrämer för att se lite mindre russinlik ut, eller snarare för att det är skönt att pyssla om sig lite. Lite vardagsflärd sådär, och det är ju aldrig fel. Förmodligen nyttigare än vin och choklad också, som man väl får anse ingå i samma kategori.

Sen har det blivit promenad för att köpa glass på torget, finsk lakrits och vitchoklad-med-hallonrippel blev det och det var inte dumt alls.

Nu blir det snart lite lax, och det är inte dumt det heller. En typiskt bra dag. Om än utan bilder.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.