söndag 19 mars 2017

Kalashelg

Det börjar bli lite söndagsskymning, Loppan och jag har just varit ute en runda och tittat på vårtecken i Botan, en söndagsmiddag hägrar vid horisonten och det kan vara dags att summera helgen; en kalashelg i alla bemärkelser! Alla nödvändiga ingredienser har varit på plats; vi har varit ute i skogen och rastat av oss, och jag kan stolt meddela att the Master Plan faktiskt var ganska lyckad; Loppan höll sig tämligen lugn och tuggade inte sönder en enda av Hjärtegrynets presenter! Om inte det är en succé så vet då inte jag vad som ska till. Sen har det stickats lite. Lästs lite. Gåtts fler promenader där vissa passade på att ta ett helgbad. I den leriga bäcken. Jaja. Detta renderade en dusch när vi kom hem, vilket Loppan tyckte var tämligen onödigt, men sen blev hon både ren och fluffig. Och trött - så går det när man rasat runt med Lisa och dessutom varit på hejdundrande kalas dagen före!



Kalaset ja, det var precis så som ett kalas ska vara! Alla ingredienser fanns på plats; paket, tårta med ljus, födelsedagsgris och hurrarop och (skön)sång. Självaste fölsegrisen tyckte att paketsnörena var synnerligen intressanta och läste intresserat korten och sen rev hon presentpapperet i småbitar medan hon arbetade sig in mot presenterna; mycket nöjd var hon. Det var böcker som lät, fina kläder, ett flygplan som pratade och lät och en hundleksak. Ja så kan det vara när man har en hundtokig mormor, då får man boll-i-snöre när man fyller 1!




Tårtan var en maffig skapelse med chokladbotten och blåbärsmousse. Hjärtegrynet har aldrig smakat tårta förut och var först mest artigt intresserad, men när hon väl fick kläm på det hela åt hon tårta som om hon aldrig gjort något annat i hela sitt långa liv och det där med tårta, ja det fick med beröm godkänt!



Sen fick jubilaren gå och lägga sig och det kan man ju tycka var aningens orättvist, eftersom resten av sällskapet åt en smarrig högrevsgryta, drack vin och spelade ett spel som jag i ärlighetens namn aldrig fick någon riktig kläm på, men roligt var det! (I ärlighetens namn får jag rätt ofta inte kläm på spel, jag tror inte min hjärna fungerar på det sättet. Jag spelar alltid på intuition, jag kommer aldrig ihåg vem som har vad eller räknar ut saker i massor av drag framöver. En sak har jag dock lärt mig att min intuition är inte mycket att hänga i julgran, men äsch - någon ska ju förlora, så är det bara).

I alla fall, som helg betraktat har den här varit av prima slag!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.