fredag 7 oktober 2016

Oktoberfredag

Och så blev det då äntligen riktig höst! Lite krisp, lite höstsol och höstfärgerna börjar komma. Kan det bli bättre? Okej, jag vet att regnet är på väg att dra in och det är väl då man saknar den öppna spisen, men det blir nog bra ändå. En kopp te, en stickning, ett glas vin - det kan man duka fram i alla fall, och massor av stearinljus får helt enkelt ersätta spisen. Man får ju också se fördelarna med det; ingen aska att ta hand om, inget kämpande för att få bra drag, ingen fuktig ved.

Stickning, ja. Ständigt denna tidsbrist. Jag har ju fått garn till superfine lettiska vantar (som ska stickas på 1,5:or (!), jag har fått garn till en schal. Jag har en gammal kofta som ligger och skäms i en påse. Också har jag ju då köpt nytt garn till kofta till Hjärtegrynet. Nu blir den inte gul och vit, nu blir den hallonrosa och vit och än så länge ser det så lovande (och otuggat!) ut.

Idag har jag också varit på torget på lunchen och köpte fredagsblommor; det har varit lite magert på den fronten på sistone, men nu cyklade lilla Loppan och jag dit och handlade såväl rosor som något annat, eternelliknande. Kändes fint. Lilla Loppan hälsade på en pudel och blev helt tagen, sedan slog hon volter i kopplet, ville pussa på blomsteförsäljaren och lindade in matte i kopplet. Lite kallsvettigt alltså, men så småningom fick jag betalt, lindat upp mig, halat in vovven och cyklat hem. Och nu står de där, rosorna och ser helgaktiga ut. Yay me, typ.

Nu får vi se vad helgen för övrigt har att erbjuda! En hundpromenad imorgon med annan valp av större slag, lite stickning, företagets golftävling på söndag. Där ska jag dock inte vara med, eftersom jag har ett knä som beter sig på ett synnerligen oregelmässigt vis, inte alls som ett väluppfostrat knä ska! Ärligt talat så tycker jag faktiskt att knän ska veta sin plats och inte ha så mycket egna åsikter. Men i vilket fall; blir det fint väder tar jag Loppan med mig och går med ett tag på golfbanan (det är säkert nyttigt med störningsmoment tänker jag mig), blir det regn (som SMHI för tillfället förutspår) stannar vi hemma och prisar vi lyckliga stjärna att vi inte är med. Golfmiddagen på Grand på kvällen tänkte jag dock hedra med min närvaro, om det regnar eller ej. Någon gång måste man ju trotsa elementens raseri.

Nu är det dock inte så mycket raseri över elementen kan jag säga. Det är tvärtom en solig och fin seneftermiddag och jag tog hund och kamera och gick ut i trädgården för att fotografera Hösten! Dock var det inte så mycket höstglöd än, så jag fotograferade en ros och ett lönnblad.

- Va' gör du? undrade lilla Loppan och såg konfunderad ut. Sedan ägnade hon sig åt sånt som hon tycker är väsentligt; utforska spännande hål. Och skutta som en kanin.




Ikväll får vi finbesök! Hjärtegrynet och hennes mamma kommer och äter. Så nu kan jag faktiskt inte blogga längre, här ska lagas mat!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.